ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ

Πολλοί ίσως να γνωρίζουν για τα κόκκινα εσώρουχα και την παράδοση της πρωτοχρονιάς. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί που δεν γνωρίζουν τη σημασία τους γι΄αυτό και θεωρήσαμε εύλογη τη σύνταξη ενός άρθρου γύρω απ' αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με κάποιες έρευνες, λέγεται ότι το έθιμο προήλθε είτε από την Ιταλία, κατά τους Μεσαιωνικούς χρόνους, είτε από την Κίνα. Το έθιμο είναι αρκετά απλό, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, γυναίκες και άνδρες φοράνε ένα κόκκινο, καινούριο, εσώρουχο.

Το κόκκινο χρώμα είναι συνυφασμένο με την τύχη, την ευτυχία, την ευημερία αλλά και με την καλή ερωτική ζωή. Ο θρύλος αναφέρει: οι άνθρωποι τότε δεν είχαν τη δυνατότητα να φορούν κόκκινα ρούχα, μιας και το συγκεκριμένο χρώμα συνδεόταν με τη μαγεία και τις δυνάμεις του κακού. Όμως αρκετοί άνδρες, το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς, τοποθετούσαν ένα κόκκινο ύφασμα στη βουβωνική τους περιοχή για να προστατευτούν από τις μάγισσες που περιφέρονταν εκείνο το βράδυ στους δρόμους προσπαθώντας να τους αποπλανήσουν με τα μάγια τους. Με αυτό τον τρόπο, θεωρούσαν ότι κρατούν μακριά την αρνητική ενέργεια. Ωστόσο αρκετές ήταν και οι γυναίκες που τολμούσαν και φορούσαν κόκκινα εσώρουχα για να τις βρει ο νέος χρόνος με αυτά, και το αποτέλεσμα αυτού του εθίμου ήταν η καλή τύχη στα συναισθηματικά τους τη νέα χρονιά και η εύρεση του χαμένου πάθους στις σχέσεις τους.

Οπότε, σύμφωνα με αυτό το έθιμο όσοι φορούν κόκκινα εσώρουχα την παραμονή της πρωτοχρονιάς, θα είναι τυχεροί όλη τη νέα χρονιά.

Καθώς διαβάζετε τα παραπάνω ίσως να ξεκινήσατε να ψάχνετε στα συρτάρια σας για να βρείτε ένα κόκκινο εσώρουχο, ωστόσο θα πρέπει εδώ να αναφέρουμε ότι υπάρχουν κάποιες, μικρές, προϋποθέσεις για να πετύχει αυτό το έθιμο! Είναι οι παρακάτω:

Πρώτον, σύμφωνα με τις περισσότερες αναφορές που έχουν γίνει το κόκκινο εσώρουχο θα πρέπει να είναι δώρο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα λειτουργήσει αν το αγοράσετε εσείς οι ίδιοι για τον εαυτό σας. Δεύτερον, πρέπει, επίσης, να είναι ένα νέο εσώρουχο, να μην έχει δηλαδή ξανά φορεθεί.

Άρα, κοινοποιήστε «διακριτικά» το συγκεκριμένο blog post σε φίλους και συγγενείς και αναμένετε από κάποιους απ' αυτούς να καταλάβουν τη σημασία του άρθρου και να σας αγοράσουν ένα κόκκινο εσώρουχο για να φορέσετε την παραμονή της πρωτοχρονιάς!

Αν μας ρωτάτε κατά πόσο πιστευτούμε εμείς σε αυτό έθιμο θα σας απαντήσουμε ότι δεν πιστεύουμε πως ένα εσώρουχο φέρνει τύχη, όμως λειτουργεί όπως όλες οι παραδόσεις και τα έθιμα που υπάρχουν γύρω μας. Με την πάροδο των χρόνων κάποια απ' αυτά χάνονται και κάποια άλλα μένουν, ο λόγος είναι για να δημιουργήσουν ένα όμορφο κλίμα και να φέρουν περισσότερη αισιοδοξία στη ζωή όλων μας! Κάτι που λείπει από τη ζωή πολλών.

Δύο είναι τα τινά κάνοντας δώρο ένα κόκκινο εσώρουχο. Πρώτον, αυτός που θα εκλάβει το δώρο να πιστεύει σε αυτό το έθιμο όποτε να χαρεί πολύ για αυτή σας την κίνηση και δεύτερον, να μην πιστεύει αλλά να του το παρουσιάσετε ως κάτι χιουμοριστικό γράφοντας του ένα γράμμα μαζί με το δώρο. Οπότε, και στις δύο περιπτώσεις θα υπάρξουν θετικά συναισθήματα!

Παρακάτω θα βρείτε κάποια γιορτινά κόκκινα εσώρουχα για γυναίκες και άνδρες!

Περιμένουμε να μάθουμε τις αντιδράσεις των φίλων σας μόλις τους δώσετε τα δωράκια τους!